Tuesday, September 18, 2012

Papa Syauqi...

Alhamdulilah....tanggal 18-05-2012 jam 6pg, hari Jumaat..anak ku telah selamat di lahirkan ke alam dunia ini...semua nye selamat....Aku pon selamat gak dari aspek mental selepas menyaksikan pertarungan antara hidup dan mati isteriku di dalam bilik bersalin Hospital Besar Melaka (mls mau citer lebih..kepada yg lom jadi bapak tu, hang rase la sendiri.shame on u if u afraid to be by ur wife side on 'the day')...neway, aku tak penting skang ni..yang penting anak dan isteriku selamat... Syauqi Farabi nama diberi...Syauqi adalah pilihan isteri ku dan Farabi adalah pilihan ku.. dimana maksud nya dari segi bahasa atau omputih ckp direct traslation ialah 'nisbah rinduku'...nice nice..tp, bg aku, Al-Farabi ialah seorang yang sangat di segani ketika kurun 874 masihi dan sila google sendiri siapakah beliau...Terus terang aku ckp, yang aku mengaharapkan anak ku agar menjadi seperti beliau suatu ketika nnt..InsyAllah..who knows...dan aku tahu tentang kewujudan Al-Farabi ketika di zaman skolah lagi..iaitu di Sultan Muhammad..hehehe... enough bout the name...so, berat anaku ialah 2.95kg..dan ketika beliau keluar dari rahim isteriku, aku dpt melihat kerutan di wajahnya...hehehe...mula2 beliau tidak memberi sebarang reaksi,senyap dan biru...selepas kakitangan hospital mengeluarkan lendir di dlm hidung dan mulut beliau dgn kaedah yang aku agak geram gak la..nmpk cam kasar jew, tp sebenarnya, itulah prosedur2 dan arahan kerja yang didaftarkn didalam standard MSISO 9001:2008 yg telah ditetapkan sediri oleh pihak Hospital....so, shut up and erm...ermm...just shut up!.. ok, next nye aku disuruh ambil air sembahyang dan azankan ke telinga anaku.Selepas itu aku disuruh keluar dan tunggu sehingga isteri dan anaku di masukkan semula ke wad..The shitty things bout Hospital Kerajaan ialah, their service n u have to wait long for get warded because of their limitation of room and  while waiting outside with limited chairs..n mostly, aku berdiri jek..dari saat kelahiran, jam 6pg tu, aku tunggu sehingga jam 10pg.so, 4hours of standing..neves n xcited n tired n sleepy n shitbreak n sleepy n so many things up on my mind. selepas tu, bila dh boleh masuk ward, isteri aku di suruh menunggu lagi di bilik TV dgn duduk atas sofa yang di wakafkan pada tahun awal 80an rasenye n with definitely uncomfortable space.(sape2 yg ckp,ala,hospital kerajaan,barang free,mmg patut2 la kau dpt layanan yang mcm ni..well,anda silap!! kerana, semua ini berbayar kecuali anda org kerajaan..shit, that closed..mujur isteri ku kerja dibawah naungan kerajaan Malysia yg berjiwa rakyat.dimana di bwh pemerintahan Dato Sri 1Najib,kos pemeriksaan isteriku adalah percuma..Terima Kasih PM.. )..by de way, on behalf of person whom not from government,wtf for that shitty service...Aku x tau pesal, aku mls nk citer g...ade sedikit gmbr yang ingin di kongsikan...:)

gambar selepas kelahiran.

kerut2 muke nak melalak..
dh bukak mata..ni dh besar sikit...









No comments:

Post a Comment